Historia Bee's Wrap

Historia produktów Bee's Wrap rozpoczęła się w 2012 roku w Vermont przez Sarah Kaeck, matkę trójki dzieci która jest zapaloną ogrodniczką, hodowców kóz, kurczaków i innych zwierząt. Wszystko zaczęło się od pytań wielu rodzin i kucharzy, w jaki sposób można wyeliminować wykorzystywanie tworzyw sztucznych w kuchni. Celem było wykorzystanie zdrowszych, ekologicznych materiałów, aby w ten sposób przechowywać nasze jedzenie

Odpowiedź na to pytanie przyszła po połączeniu organicznej bawełny z woskiem pszczelim, olejem jojoba i żywicy drzewnej. W ten sposób powstał produkt wielokrotnego użytku, który można łatwo czyścić i jest biodegradowalny w odróżnieniu do plastikowych opakowań.

Wosk Pszczeli
Głównym składnikiem Bee's Wrapów
jest wosk pszczeli.
Olej Jojoba
Olej jojoba z nasion krzewu simondsii kalifornijskiej.
Organiczna bawełna
Organiczna bawełna jest podstawą
naszych wrapów.

Pakowanie W pierwszych dniach, każdy wrap był ręcznie malowany woskiem wypełniajac cały dom orzeźwiającym zapachem pszczelego wosku. Z czasem udało się zaprojektować dedykowane narzędzia które wspierają pracę przy ich produkcji. Pozwoliło to zaspokoić rosnące z każdym dniem zainteresowanie produktem.

Dziś, Bee's Wrap jest przygotowywany włąsnoręcznie przez rosnący zespół kobiet w Vermont, USA, w warsztacie schowanym na skraju krętej rzeki. W ten sposób od 2012 roku powstają opakowania które nadają się do wszechstronnego użycia i są trwałym rozwiązaniem na przechowywanie żywności.

Popularność naszych opakowań przerosła oczekiwania i szybko przekroczyła granice Stanów Zjednoczonych trafiając do Europy. Od 2017 roku dzięki ecokitchen.pl możemy się cieszyć nimi również w Polsce dzięki. Choć cena pojedynczego Wrapa jest nieporównywalna z plastikowymi i papierowymi opakowaniami to możliwość wielokrotnego stosowania rekompensuje się już po kilku tygodniach. Jednocześnie wysoka jakość produktu, wspaniały zapach i wpływ na środowisko naturalne są dodatkowym czynnikiem który wpływa na popularność produktów i wysoki poziom satysfakcji klientów.

Kiedy warto skorzystać?

  • Drugie śniadanie w pracy i szkole
  • Wakacje rodzinne i dalekie podróże
  • Wyjście na ryby, grzyby lub na dłuższy spacer
  • Przechowywanie pieczywa, warzyw i owoców
  • Pakowanie serów, grzybów i innych
  • Wyjazdy służbowe, lunche, catering